Ervaringen delen

Om mensen die kampen met whiplashklachten met elkaar te verbinden, kun je via het Alkmaars Nek Centrum in contact komen met ervaringsdeskundigen voor:

 • Het uitwisselen van ervaringen;
 • Een luisterend oor;
 • Elkaar inspireren en ondersteunen;
 • Begrip en erkenning.

Heb je een ongeval meegemaakt, kamp je met aanhoudende klachten en heb je behoefte om in contact te komen met een gelijkgestemde? Zo ja, neem dan contact met ons op en wij stellen je voor aan  één van onze ervaringsdeskundigen; Dieuwke of Miranda.

Wil je weten wie dit zijn? Lees hieronder hun verhalen.

Dieuwke – Ervaringsdeskundige
Mijn naam is Dieuwke Laan en ik woon in Oosterblokker, samen met mijn vriend en onze Hollandse Herder Tyson. Ik wandel graag met onze hond door de bossen, want daar voel ik me helemaal thuis en laad ik op door de rust. Verder doe ik van alles in mijn vrije tijd zoals; knutselen met epoxy, sporten, uit eten gaan, leuke uitstapjes met vrienden maken en op vakantie gaan met mijn vriend.

Lees meer

Sinds 2016 werk ik bij Handhaving voor de gemeente Alkmaar. Dit doe ik met veel plezier, want het is een leuk beroep met veel variatie. In 2018 heb ik een auto-ongeluk gehad, waardoor ik eventjes thuis kwam te zitten. Dit had te maken met het herstel van mijn letsel. De reden dat ik zo goed als hersteld ben, heeft te maken met mijn optimistische aanpak en mijn maximale inzet.

Tuurlijk heb ik tegenslagen gehad, maar daar heb ik van geleerd. Door het letsel moest ik creatief leren omgaan met mijn werk en vrije tijd. Ik kon minder dan vóór het ongeluk en ook de financiële afwikkeling verliep niet vlekkeloos. Toch stond mijn herstel altijd voorop.

Uit ervaring weet ik hoe belangrijk het is om goed te herstellen, maar dat het soms ook lastig is om door te blijven gaan. Daarom wil ik nu anderen helpen om het herstel voorop te zetten. zonder daarbij andere aspecten in het leven te vergeten. Hiervoor zet ik mij in als ervaringsdeskundige en werk samen met het Alkmaars Nek Centrum.

Dus mocht je met vragen zitten, heb je motivatie nodig of wil je gewoon praten over je ongeluk? Dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Ik post verhalen op mijn Instagram account: dieuwkeecd.

Miranda – Ervaringsdeskundige
Mijn naam is Miranda Overtoom en ik woon in Heerhugowaard – De Noord. Ik ben getrouwd en samen hebben we twee dochters.
Ik geniet van momenten samen met mijn gezin, familie en vrienden. Uiteten, op vakantie, wandelen of een avond thuis geven mij een goed gevoel.

Lees meer

Ik ben begonnen als voedingsassistente bij Noordwest Ziekenhuis en sinds 4 jaar werk ik als gastvrouw in een zorgvilla in de ouderenzorg. Mensen omschrijven mij als attent, open, integer, perfectionistisch, zorgzaam en een gevoelsmens.

In juni 2021 is mij een auto-ongeluk overkomen, waardoor ik thuis kwam te zitten.
Mijn herstel ging met ups en downs. Ik heb hard gewerkt aan een goede werk-privébalans. Omdat ik nu mijn lichaam opnieuw heb leren kennen, weet ik wat ik wel en niet kan doen. Ook dit is een proces van vallen en opstaan en reflecteren op wat heb ik gedaan en hoe is dat gegaan.
Maar ik moet eerlijk zijn dat ik nog iedere dag leer van mijn lichaam.

Graag wil ik mijn ervaring met anderen delen, omdat het zo belangrijk is om goed te herstellen en dat je nog energie over hebt einde van de dag

Reviews

Lucas: “Afgelopen winter ben ik bij Maarten begonnen vanwege aanhoudende klachten in mijn nek en schouder.Wat nieuw voor mij was dat je van tevoren met elkaar een traject uitstippeld voor 3 maanden en dat je aan het eind een bijna gegarandeerde verbetering afspreekt. Het herstel was vooral in het begin verbluffend en de klachten verdwenen grotendeels. Waar ik eerst enorm beperkt was in mijn werk en prive situatie kon ik na een maand al de meeste dingen hervatten. Maarten bedankt voor de goede en prettige 1 op 1 begeleiding! Groeten Lucas

Suzanne: Vanwege nekklachten na een aanrijding bij Maarten terecht gekomen. Vanaf de eerste behandeling was ik al overdonderd door het effect. Zonder Maarten en Fred was ik niet zo ver gekomen als nu. Bij deze wil ik ze ook bedankten voor de behandelingen en uiteraard voor de steun en oprechte begrip!! Het was een leerzame periode om uiteindelijk nu op een positieve en sportieve manier de toekomst in te gaan.  Ik kan het iedereen aanraden. MVG Suzanne”

Jannie: “Via de huisarts bij het Alkmaars Nek Centrum terechtgekomen nadat ik drie maanden fysiotherapie had gevolgd met weinig verbetering van mijn nek en hoofdpijn klachten. Deze klachten waren ontstaan naar aanleiding van een auto ongeluk. Na de intake, planning gemaakt en gelijk aan de slag gegaan, Maarten die op een positieve en rustige manier coachend aan het werk ging tijdens de therapie uren. De oefeningen vond ik zeer goed te doen in het begin twee keer in de week en later naar een keer in de week. Het mooie en het goede vond ik dat je zelf aan de slag gaat en vooraf gestelde doelen bepaalt en deze van tijd tot tijd evalueert.De beste motivatie voor mij om door te gaan waren en zijn de voelbare verbeteringen, Ook nu de therapie is afgelopen doe ik nog regelmatig wat oefeningen die eenvoudig in te passen zijn in het dagelijkse leven! Bedankt Maarten”

Ehsan:Na Acute Leukemie in 2012, Begon het moeilijke herstel fase. Natuurlijk was ik al mijn conditie kwijt, vertrouwen in mij zelf & vooral in mijn lichaam. Maar met toe vertrouwen aan Maarten, zijn kennis en trainingen, heb ik binnen paar maanden op mijn sterke benen weer kunnen staan! Een ondenkbare taak voor mij is door Maarten volbracht en ik ben hem erg dankbaar. Ik ben weer begonnen met mijn autobedrijf en nu al een jaar later kan ik niet geloven dat ik, lichamelijke beperkingen had! Bedankt Maarten

Bonnie: Via mijn werkgever ben ik bij het Alkmaars nekcentrum gekomen met een nekhernia. 2 maal per week ben ik bij Maarten geweest om te werken aan mijn hernia. Maarten heeft een rustige en positieve uitstraling. Na iedere behandeling loop je weer blijer de deur uit. Ik vond de combinatie van oefeningen en coaching erg prettig. Het gaat nu een stuk beter met mij. Maarten bedankt.

Sigrid: “Tijdens mijn ski vakantie heb ik een whiplash opgelopen. Via mijn physio ben ik bij het nekcentrum, Maarten, terecht gekomen. Dankzij zijn ondersteuning, oefeneningen en luisterend oor ben ik zo ver dat ik nu alleen verder kan. Ik doe weer van alles Top!!! Heel erg bedankt Maarten”

Cor:Na mijn nekklachten heb ik contact gezocht met Alkmaars Nek Centrum. De behandelwijze is vooruitstrevend en gericht op blijvend herstel waar ik veel baat bij heb, plus een goede nazorg. Een echte aanrader. Cor.

Ina: Na een nek hernia kwam ik bij een fysio terecht. Helaas zorgde dat niet voor verbetering van mijn klachten. Hierna kwam ik bij een osteopaat. Na tien behandelingen ging het iets beter. Maar na verloop van tijd kwamen de klachten terug. Op het juiste moment stond er een artikel in de krant over het Nek centrum, ik dacht, daar moet ik naar toe. Hier word je niet “gekneed ” of “gemasseerd ” maar moet je het vooral zelf doen!! Wat een ervaring. Een uur lang oefeningen- uitleg waarom- en oefeningen mee naar huis. Ogenschijnlijk simpele dingen zoals houding- zitten- lopen- fietsen, hoe doe je dat. Voor mij prima adviezen. Maarten is prettig in de omgang, hij neemt de tijd, blijft rustig, kijkt echt naar de persoon. Dank zei Maarten functioneer ik beter! Een aanrader. Ina

Miranda: “Ik had het alleen nooit gered, hoewel ik best veel van spieren en sporten af weet. Was helemaal verkeerd bezig en het werd alleen maar erger. Ook geestelijk zat ik er behoorlijk doorheen. Begon aan traject van 12 weken wat ik toen erg lang vond…Had na enkele sessies al wat resultaat en raakte toen enthousiast. De combinatie van oefeningen en gesprekstherapie maakt het totaal plaatje compleet. Ben heel blij in contact te zijn gekomen met het Alkmaars Nek Centrum. Raadt het iedereen dan ook van harte aan. Bedankt Maarten voor je goede uitleg en luisterend oor. Ik heb met je gelachen en gehuild en hoor af en toe ver weg nog …………………Fred:)”

Lois: 1,5 jaar geleden nekklachten gekregen door een auto ongeluk. Door de behandelingen hier te ondergaan ben ik veel sterker als dat ik was en heb heel veel geleerd van Maarten zijn kennis. Ook ben ik zelf steeds meer en meer gaan beseffen hoe je jezelf het beste met goede aanwijzingen kan verbeteren. Ik ben zowel lichamelijk als geestelijk sterker geworden! Ben erg blij dat ik hier terecht ben gekomen! Heel erg bedankt! Groetjes Lois

Isolde: Steeds terugkomende nek/schouder klachten, zelfs chiropraxie hielp maar van tijdelijke duur, dus kwam ik hier te recht! Hier wordt het bij de wortel aangepakt, zowel op fysiek als mentaal vlak! Persoonlijke begeleiding, goede tips en uitleg en het belangrijkste het streven naar zelfredzaamheid! Hoe voorkom je dat je weer op dit punt beland! Inmiddels bijna klaar met het traject en de klachten zijn flink afgenomen, wat een verademing! Nu is het aan mij om dit voort te zetten. Erg fijn is dan ook de nazorg! Ina

Patricia: Na een aanrijding maart jl. in revalidatie bij Maarten! Goede hulp en begeleiding werkt mee voor een goed herstel! Ik kan ze zeker aanraden! Ook als je zelfstandig ondernemer bent. Erg flexibel en meedenkend!

Joshua:Hele goede service. De klachten worden uiterst serieus genomen en in overleg wordt er gezocht naar een goede oplossing! Meer dan tevreden! Bedankt Maarten

Samengevat:

  • Het gevoel dat zij serieus genomen worden.
  • Het gevoel dat er begrip is en dat er geluisterd wordt.
  • Het idee dat er iets gebeurt.
  • De ervaring dat er vooruitgang plaatsvindt.
  • Meer vertrouwen in het lichaam.
  • Een afname van de pijnklachten.
  • Beter kunnen functioneren in werk en privé.